• Stancolás

  • Stancszerszám készítés

  • Bigelés

  • Ragasztás

  • Perfolálás

  • Tűzés

A részletekért keressen fel minket elérhetőségeinken.

Vegye igénybe stancolási szolgáltatásainkat!

Mikor van szükség a bigelésre?

Minőségi stancolás kedvező áron!
Mit jelent a szó maga, milyen eljárást takar az, hogy biegelés? A biegelés nem más, mint a hajtogatás. Természetesen nem akármilyen hajtogatásról van szó, elsősorban kiadványok, papíralapú termékek hajtogatásáról beszélünk. Egy katalógus, egy fotókönyv, névjegykártya, meghívó, vagy dosszié, egy több oldalas nyomtatvány esetében fontos, hogy szépen mutasson. A megfelelő helyeken szükség van hajtogatásra, amit szakmai nyelven biegelésnek nevezünk.

A biegelés gondoskodik arról, hogy a hajtások megkönnyítsék a kiadvány könnyebb zárhatóságát és nyithatóságát. Természetesen a biegelést ki lehet váltani kézi hajtással, de ha túl vastag a papír, nem lesz szép a hajtás. 160 Gr/m2 karton vastagság felett nincs értelme kézzel hajtogatni.

A biegelést ma már professzionális nyomdai gépekkel végzik, ami szavatolja, hogy a hajtások ne csak precízek és esztétikusak legyenek, hanem rövid határidővel tudjanak elkészülni. Keressen minket bizalommal megadott elérhetőségeinken, és érdeklődjön szolgáltatásainkról!

Minőségi stancolás kedvező áron!

Minőségi stancolás kedvező áron!A stancolás folyamata során a papírt formára vágják, de hajtásvonalat, perforációt, lyukakat is lehet vele készíteni a papír felületére. A stancszerszámot a nyomdagépbe helyezik, így az sorozatgyártásra képes, egyszerre, rövid idő alatt nagyobb mennyiségű papírral végez.

Előfordul, hogy különleges mintát kérnek a megrendelők, esetleg speciális papírra készül a stancolás, ráadásul csak kevés példányszámra van szükség. Ebben az esetben is gond nélkül elkészül a megálmodott terv, csak a nyomdagép helyett lézervágással ajánlott dolgozni. A lézer az igazán finom, vékony vonalak kivágásához tökéletes eszköz.

A stancolás segítségével készíttethet például egyedi formájú szórólapot vagy dossziét, de meghívót, képeslapot is, szinte bármit, amire szüksége van. Előzetes látványterv alapján legyártható a stancszerszám, amennyiben nem rendelkezik ilyennel a nyomda, és indulhat a gyártás!

Keressen minket megadott elérhetőségeinken stancolást érintő kéréseivel, kérdéseivel!

Tudnivalók a ritzelésről

Tudnivalók a ritzelésről A ritzelés a ritzen német szóból eredő kifejezés, karcolást, hasítást jelent. Ennek alapján a ritzelés eljárása formára vágást jelent.

A mai gyakorlatban az öntapadó anyagok, matricák elkészítését jelenti, az öntapadó rész átvágását. Ennek az eljárásnak köszönhetően lehet a matricákat könnyen eltávolítani a papírról. A ritzelés nem csupán erre jó, hiszen alkalmazható még a hordozó anyag átvágására is, úgy, hogy az öntapadós rész sértetlen marad. Matricákon kívül tekercses anyagok, kartonok, papírlemezek hasítását, átvágását is lehet vele végezni.

A ritzelés bizonyos esetekben arra is alkalmas, hogy kiváltsa a bigelést. A ritzelés egyszerű művelet ugyan, de ha nem figyelnek kellőképpen, akkor ezt is el lehet rontani. Előfordulhat, hogy a vonal nem egyenes, a kés átvágja a hordozópapírt vagy éppen rossz helyre kerül a vágás. Ezért fontos, hogy ne csupán az eszközök legyenek minőségiek, de a szolgáltatás is!

Keressen minket bizalommal, és vegye igénybe minőségi nyomdai szolgáltatásainkat ritzelés esetén is!

Ritzeléssel a hatékony munkáért!

Ritzeléssel a hatékony munkáért!A ritzelés az egyike azoknak a nyomdai utómunkálatoknak, amelyek nagyban képesek megkönnyíteni a későbbi felhasználó dolgát. Ha ránézünk bármelyik boltban a kínálatra, akkor azonnal láthatjuk a folyamat eredményét – a különféle címkék mind egyforma méretben, alakban kerülnek fel a csomagolásra. Ez márpedig a ritzelésnek hála válik lehetségessé!

A tökéletes módon kivitelezett ritzelés esetében a címke könnyen elválasztható a hordozóanyagtól, illetve a két réteg (a címke anyaga és a hordozó) közül csak az egyiket érinti a vágás. Ezzel a módszerrel a kis és a nagy példányszámú termékeket is egyszerűen lehet feliratozni vagy díszíteni, meggyorsítva ezzel a munkát, akár kézzel, akár géppel viszik fel végül a címkéket a csomagolásra. Azonban jó tudni, hogy mindez csak akkor érvényes, ha valóban minőségi terméket kap kézhez! A hibás ritzelés felesleges plusz munkát okozhat!

Ha a legjobb megoldásokat keresi, akkor forduljon Ön is hozzánk! Számunkra valóban fontos a pontos kivitelezés és az Ön elégedettsége!

A stancolásról bővebben!

A stancolásról bővebben!A stancolás egy anyag adott formára történő vágását jelenti, ezt nevezzük stancolt formának. Egyéb neveken is emlegetik, úgy is, mint formavágás, kontúrvágás, de talán a stancolás a legismertebb neve ennek az eljárásnak.

A nyomdai vágásnak ezt a típusát akár önállóan is meg lehet rendelni, szokás kötészeti részfeladatként is stancolást kérni. A stancolást ma már modern berendezéseken, digitális stancgépeken végzik. A digitális stancgépek előnye, hogy megfelelő beállítást követően bármilyen méretben azonnali, pontos vágást tudnak produkálni, legyen az apró vagy hatalmas alakzat! A stancolást nagyszerűen lehet alkalmazni például a csomagolás, vagy a reklám területén is! Egyedi, vagy standard formájú dossziék, dobozok, söralátétek, papírtáskák, iratpapucsok, reklámeszközök készülhetnek stancolással!

A stancolás körébe tartozik a bigelés és a ritzelés is, ezek is stancolástechnológiai műveletek. Előbbit matricák, utóbbit különféle karton vagy papír eszközök vágására szokták használni.

Keressen bennünket minőségi stancolással kapcsolatban!

Mitől függ a stancszerszám élettartama?

Mitől függ a stancszerszám élettartama?A stancolás a legelterjedtebb technika a nyomdai vágások terén, rendkívül precíz és pontos munka végezhető általa, ami természetesen nem csak az eljárásnak köszönhető, hanem a stancszerszámoknak is, amelyekkel ténylegesen megtörténik az anyag formázása. Egyetlen hátrányuk azonban van: véges élettartammal rendelkeznek, amit főként az befolyásol, hogy milyen anyagot formáznak velük.

Ha például a stancszerszámmal főként hullámpapírokat formázunk, az eszköz élettartamával akár 100.000 stancolási munkát is elkészíthetünk. A vastag, kemény műanyagok esetében azonban hamarabb kopásnak indul a stancszerszám, ugyanis csak 5000 stancolási formázással számolhatunk!

Mivel véges a stancszerszám élettartama, érdemes nagyobb mennyiséget rendelni az eszközből annak érdekében, hogy a munka ne állhasson meg egy esetleges szerszámcsere esetében!

Ha minőségi stancszerszámot szeretne gyártatni rövid határidővel, forduljon hozzánk bizalommal! Érdeklődjön elérhetőségeinken a termékekről, árakról!

Ritzelést keres jó áron? Nálunk megtalálja!

Ritzelést keres jó áron? Nálunk megtalálja!A kötészeti eljárások, technológiák közé tartozik a stancolás, a bígelés, illetve a ritzelés is. Mindegyik eljárásnak köze van a vágáshoz, hajtáshoz, a különféle minták, papírok formára alakításához.

A ritzelést leggyakrabban az öntapadó matricák elkészítésének utolsó műveleteként alkalmazzák. Ennek a technikának a segítségével különítik el az egy íven található matricákat. Ennek köszönhetően minden matricát könnyen, egyenként lehet eltávolítani a hordozó anyagról. A ritzelés során a hordozó anyagnak nem esik baja, a gépek csak a megfelelő mélységig vágják be a matricákat. Így könnyebbé válik azoknak a felhasználása.

Keressen minket bizalommal és készíttesse velünk öntapadó matricáit, vegye igénybe változatos szolgáltatásainkat, köztük a ritzelést is! Ha olyan céget, nyomdát keres, ahol a ritzelést minőségi kivitelezésben és emellett jó áron is végzik, akkor ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot! Megadott elérhetőségeink egyikén kérhet árajánlatot, és minden kérdésére választ kaphat!

Stancolás kedvező áron? Velünk lehetséges!

Stancolás kedvező áron? Velünk lehetséges!Egyedülálló nyomdai termékekre lenne szüksége? Kedvező áron, minőségi szolgáltatás keretein belül gyárttatna meghívót, szórólapot, vagy egyéb reklámeszközt? Még nem találta meg azt a vállalkozást, ami mindezt biztosítja? Ha a válasz minden kérdésre igen, akkor van egy jó hírünk, ugyanis velünk ezt mind megvalósíthatja!

Mivel vállalkozásunk ügyfélbarát szemléletet képvisel, nem csak a minőségi és megbízható szolgáltatást biztosítjuk a stancolás terén, hanem a kedvező árakat is, hiszen a célunk, hogy minél több megrendelőnk számára elérhetővé váljon szolgáltatásunk. A stancolás akár személyre is szabható, ebben az esetben azonban az árak is változhatnak. Ahhoz, hogy ne érjék meglepetések, és tisztában lehessen a végösszeggel, mindenképp kérjen árajánlatot tőlünk, főleg nagy tételű megrendelésnél!

Az egyedi stancolási árak esetében további kedvezményekkel számolhat, ráadásul bizonyos időszakonként vonzó akciókkal is várjuk megrendelőinket. Utóbbiról szintén ajánlott érdeklődni telefonos elérhetőségünkön!

Forduljon hozzánk bizalommal!

A stancszerszámokról bővebben

A stancszerszámokról bővebbenA stancszerszám a kimetsző szerszámok közé tartozik, többféle típusa létezik attól függően, hogy milyen anyaghoz szeretnénk használni. Íves és tekercses termékekhez is másféle stancszerszámot kell használni.

A különlegesebb formák, tehát nem négyzet, vagy téglalap kivágáshoz egyedi technológia szükséges, ami lehet lézervágó, vagy stancszerszámmal dolgozó gép. Ha egyedi formával bíró reklámanyagot, dobozt szeretnénk készíteni, akkor itt érvényesül a „jó munkához idő kell” elve: a stancolás átlagban 2 plusz napot jelent a gyártáshoz. A stancszerszám mindenképpen nagyobb darabszám esetén éri meg. A munkadarab alapanyaga meghatározza a stancszerszám élettartamát is, hiszen minél keményebb anyagról van szó, annál hamarabb kopik el. Érdemes ezért nagy darabszám esetén több stancszerszámmal számolni!

Keressen minket bizalommal megadott elérhetőségeinken, hívjon, vagy írjon nekünk, és vegye igénybe szolgáltatásainkat stancoláshoz is. Lépjen velünk kapcsolatba, és kérjen egyedi árajánlatot!

Amit a stancszerszámokról tudni érdemes

Amit a stancszerszámokról tudni érdemesCégünk egyik fő tevékenysége a stancszerszámok készítése. Minden esetben ügyfeleink igénye szerint tervezzük és kivitelezzük a stancszerszámokat az egyszerűbbektől kezdve a legbonyolultabbakig.

A stancszerszámokat leegyszerűsítve a kis süteményformázókhoz lehet hasonlítani: lényegében ugyanaz történik, mint amikor karácsonykor különféle mintákat szaggatunk a tésztából, csak itt papír az alapanyag. A papírhoz természetesen erősebb szerszámra, stancszerszámra van szükség. Egyedi formák esetén mindig új stancszerszám készül, melynek nagyfokú pontosságúnak és hosszú élettartamúnak kell lennie. Maga a szerszámtest általában fa, a stanclénia pedig egy edzett élű acélszalag. A szerszámtestbe lézerrel belevágott minta vezeti a stancléniát.

Stancolással, stancszerszám készítéssel kapcsolatban szeretne bővebb információt kapni? Keressen fel minket bizalommal, munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére! Színvonalas kiszolgálással, rövid határidőkkel és kedvező árakkal várjuk megkeresését!


Tudnivalók a bigelésről

Tudnivalók a bigelésrőlAkik a nyomdaiparban tevékenykednek nap, mint nap, azok számára nem lehet ismeretlen a bigelés kifejezés, azonban sokan nem ismerik ennek jelentését, pedig a nyomdaipar elengedhetetlen és meghatározó munkafázisa.

A bigelés a német „biegen” szóból származik, ami magyarra fordítva hajlítást jelent. Ebből már lehet következtetni a bigelés folyamatára, ami a karton egyenes vonalú benyomását, hornyolását jelenti, ami mentén könnyedén és szabályosan hajlítható meg a papír. A bigeléssel olyan nyomdaipari anyagok kerülnek meghajlításra, amelyek merevek és erősek; ezek lehetnek könyvborítók, meghívók, vagy névjegykártyák. Több típusa létezik, közülük a leggyakrabban alkalmazott technológia az ellenformával kivitelezett bigelés, amivel kiváló minőségű nyomdaipari termékek állíthatóak elő.

Ha Önnek is bigelésre, esetleg egyéb nyomdaipari munkák kivitelezésére lenne szüksége, esetleg további információkat szeretne megtudni, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!

Amit a bigelésről tudni érdemes

Amit a bigelésről tudni érdemesA bigelést nyomdai műveletként alkalmazzák, egy papírtermék megjelölését, hajtását jelenti. Az utolsó nyomdai munkafázisnak felel meg általában, tehát nagyon precízen és óvatosan kell bánni vele, mert tönkreteheti az egész addigi munkát. Pedig csak egy hajtás, de ha elcsúszik, az máris levon a termék értékéből.

A vastagabb papírok, kartonok estében van bigelésre szükség, ott, ahol a papír túl vastag ahhoz, hogy másként lehessen szépen meghajlítani. A vastagabb papír általában a 150 gramm feletti súlyú papírokat jelenti, könyvek, meghívók, prospektusok, katalógusok, look book-ok esetében lehet rá szükség. A bigelés munkafázisa során a kijelölt helyre egy törésvonalat nyomnak, így elkerülhető, hogy a papír fölöslegesen meggyűrődjön, repedezzen. A bigelésnek is több fajtája van, léniával vagy pedig körkéssel is lehet végezni. Utóbbival nagyobb mennyiséget lehet rövidebb idő alatt előállítani, de a léniás változat szebb munkát végez.

Amennyiben bigeléssel kapcsolatos szolgáltatásainkra kíváncsi, keressen fel minket bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén, és kérjen árajánlatot!

Stancszerszám jó áron? Vásároljon kínálatunkból!

A nyomdaipari szolgáltatások terén a stancolás a legnépszerűbb és a legkedveltebb eljárásnak számít, ami nem véletlen, ugyanis igénybevételével olyan ízléses és különleges megoldások születhetnek, amelyek hozzájárulhatnak például egy vállalkozás, vagy egy rendezvény színvonalához és jó hírnevéhez. Ahhoz, hogy valóban látványos produktumok kerülhessenek legyártásra, megbízható stancszerszámokra van szükség. Ha Ön jó árú strancszerszámot vásárolna, nem kell tovább kutatnia a kedvező ajánlatokért, ugyanis jó helyen jár!

Mivel tisztában vagyunk azzal, hogy minél több stancszerszám van jelen az adott nyomdaipari területen, annál változatosabb és különlegesebb termékeket lehet létrehozni, ezért kifejezetten arra törekszünk, hogy a stancszerszámokat jó áron biztosítsuk az ügyfelek számára, így egyszerre akár több terméket is vehetnek. Ez nemcsak az adott vállalkozás termékeinek színvonala miatt fontos, hanem azért is, hogy minél jobban tudjon alkalmazkodni a cég az ügyfelek igényeihez.

Vásároljon jó áron stancszerszámot, ehhez pedig vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

Profi stancszerszám készítés a pontos és megbízható munka érdekében!

A stancolás nagyszerű módja annak, hogy az alapanyagból kihozzuk a legtöbbet. Ez a módszer alkalmas különböző csomagolások, reklámanyagok dizájnos kivitelezésére, névjegykártyák, kártyatartók kivágására. Egyedi formák, kreatív megoldások születhetnek a stancolás nyomán.

A stancolás speciális szerszámok használatával készül. Fontos, hogy olyan stancszerszámokat használjanak a munkához, amik pontosak és élesek, különben meg fog látszani a stancolás minőségén, ha nem így van. Amennyiben szeretne ilyen szerszámokat rendelni, forduljon hozzánk bizalommal, hiszen stancszerszámok készítését is vállaljuk!

Stancszerszámok közé tartoznak a présgépek, kicsípök és a lyukasztók kézi, elektromos és lábpedálos változatban is. A stancszerszámokkal saroklekerekítést, sarokvágást vagy csomagolóanyag készítést is lehet csinálni, egyedi igények szerint.

Egyedi jellemzők alapján is rendelhet stancszerszám készítést. Forduljon hozzánk bizalommal, és tudjon meg többet szolgáltatásainkról, valamint kérjen árajánlatot stancszerszámok készítésével kapcsolatban!

Stancszerszám profiktól: készíttesse el időtálló szerszámait velünk!

Stancszerszám profiktól: készíttesse el időtálló szerszámait velünk!Amikor stancolásra van szükség, akkor nem lehet akármilyen eszközökkel végezni a feladatot. A vágással, hajtással dolgozó gépek a legjobb munkát akkor tudják produkálni, ha maguk is megbízható munka eredményei. Bizonyára Ön is nívós modellekkel végezné a stancolást.

Forduljon hozzánk bizalommal, és rendelje meg szolgáltatásainkat akkor, ha olyan munkát szeretne prezentálni, amire büszke lehet! Rendeljen stancszerszámot profiktól, tőlünk! Garantáljuk, hogy a profi stancszerszámokat igazán hosszú ideig tudja majd használni anélkül, hogy a teljesítményük bármennyit is romlana. A megtervezett papírtermékek, dobozok, papírtáskák, katalógusok, dossziék magas szintű előállítása szinte csak gyerekjáték ezzel a technikával.

Ha stancszerszámait profiktól szeretné megrendelni, akkor akár most azonnal lépjen velünk kapcsolatba a honlapunkon megadott elérhetőségeinken, és tájékozódjon a részletekről! Kérjen személyre szabott árajánlatot tőlünk!

 

Miért bennünket válasszon a stancoláshoz?

Miért bennünket válasszon a stancoláshoz? A nyomdai vágásnak többféle típusa ismert manapság, azonban a stancolás az, ami igazi népszerűségnek örvend, ugyanis alkalmazásával igényes nyomdaipari termékeket lehet előállítani. Ahhoz, hogy ez valóban meg is valósuljon, olyan szolgáltatást kell igénybe venni, ahol kiemelt figyelmet fordítanak a szakemberek a stancoláshoz használt eszközökre, körülményekre. Ha Ön még nem talált ilyen szolgáltatást, nem kell tovább kutatnia, ugyanis jó helyen jár!

Mivel tisztában vagyunk azzal, hogy korszerű körülményekre van szükség a stancoláshoz, kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy tevékenységünk során csakis modern, megbízható eszközök kerüljenek felhasználásra, így mindig színvonalas végeredményt biztosíthatunk az ügyfelek számára. A megbízható eszközök mellett a rövid határidőt is fontosnak tartjuk a stancolás kapcsán, azonban ez nem megy a kész nyomdaipari termékek rovására, ugyanis a korszerű körülmények a gyors előállítást is biztosítják.

Tapasztalja meg Ön is szolgáltatásunk előnyeit, a stancoláshoz vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén!